Laatste Nieuws

03-16-2011 | Tolerance United | 0 reacties

Tolerance United maakt toeschouwers tot deelnemers aan de Gay Pride. Tijdens de Amsterdamse Botenparade worden 5000 ballonnen uitgedeeld langs de route van de botenparade.

Tolerance United haakt met deze guerrilla-actie in op het thema van Gay Pride 2010: “Celebrate”. De actie onderstreept het feestelijk karakter van de dag door ballonnen met de titel “Hoera, het is weer Pride” uit te delen. Met de illustraties aan de achterzijde van de ballonnen wordt echter ook aandacht gevraagd voor een aantal misstanden, die er nog steeds rondom homoseksualiteit bestaan. Tolerance United zet de bezoekers van Pride aan tot nadenken; hoe tolerant zijn we eigenlijk buiten een feestelijk evenement zoals Pride?

Tolerantie niet vanzelfsprekend
Door haar boodschap op een kleurrijke en directe manier zichtbaar te maken, onderstreept Tolerance United het feit, dat tolerantie ten opzichte van homo’s, lesbo’s, transgenders en biseksuelen nog geen gestreden strijd is. “Het is geweldig dat we in Nederland  jaarlijks onze Pride mogen vieren, maar tolerantie is iets wat we het hele jaar, als homo en hetero zullen moeten blijven bewaken.” Helaas blijkt nog dagelijks, dat seksuele diversiteit, zowel nationaal als internationaal, onder zware druk staat. De recente mishandelingen van homoseksuelen en lesbiennes zijn hier helaas pijnlijke oorbeelden van.

Iedereen doet mee
Door de boodschap, middels ballonnen te verspreiden vraagt Tolerance United de toeschouwers om de oproep tot meer acceptatie actief uit te dragen. Wanneer de bezoekers en de ballonnen zich langs de route verspreiden zal de boodschap als een regenboogkleurige loper door de stad zichtbaar zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tolerance United, telefoonnummer (06) 524 33 252.

Distributie van de ballonnen zaterdag 7 augustus 2010, vanaf 11:00, Rozenstraat 8, 1016 XN Amsterdam.

Credits:
Idee, productie en realisatie: Stichting Tolerance United
Financiële ondersteuning: Stichting Fonds de Trut
Illustraties: Paul van der Steen / Comic HouseJouw Reactie
Je naam :
Je e-mailadres :
 
Title Van Je reactie :
Je reactie :
   
Vul hiernaast de twee woorden in :
Over Ons

Onbekend maakt onbemind. Tolerance United wil de wederzijdse communicatie tussen homos en hetero's verbeteren.

Onze Projecten

Een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Contact
Pers

Tolerance United krijgt gelukkig veel media aandacht voor haar projecten. Wij werken graag mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-45781437.

Persbericht Geloof in Liefde >>
Recente berichten in de Media >>