Laatste Nieuws

03-08-2011 | Andre Jager| 0 reacties

Humanitas-Bergweg heeft vrijdag 4 maart jl. als eerste Rotterdamse zorginstelling het keurmerk Roze Loper ontvangen. Humanitas voldoet hiermee aan de criteria die de Kiwa Tolerantiescan stelt voor homovriendelijke organisaties.

 

Het consortium Roze 50plus Nederland (ANBO, COC Nederland, Movisie en Schorer) heeft samen met Kiwa een keurmerk ontwikkeld voor homovriendelijke zorg.

Het zorgcomplex Humanitas-Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam heeft bewezen een tolerante instelling te zijn. Ouderen hoeven zich hier niet te schamen voor hun geaardheid.


Humanitas-Bergweg is de eerste instelling uit Rotterdam die de Roze Loper in ontvangst neemt. Directeur André Jager hoopt op een uitrol in de rest van de tweede stad van Nederland. ‘Homoseksuele ouderen zijn vaak onzichtbaar omdat ze niet openlijk kunnen praten over hun gevoelens uit angst voor discriminatie. Laten wij als zorgorganisaties hier niet aan meedoen!’


Humanitas ziet het roze keurmerk als een opsteker voor de wekelijkse roze daginloop in Humanitas-Bergweg. Inmiddels zijn er al 57 homoseksuele ouderen uit de wijk en de stad die hier elke vrijdag een veilige haven hebben gevonden. De officiële uitreiking van de Roze Loper zal gecombineerd worden met het eenjarig jubileum van de roze ouderinloop eind mei 2011.

 

De roze oudereninloop ‘Salon Humanitas’ is een wekelijkse inloop op vrijdag van 14.00 – 20.00 uur. Adres: Bergwegplantsoen 10, 3037 SK  Rotterdam.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Andre Jager

Telefoonnummer: 0651-866806

E-mail: ajager@stichtinghumanitas.nl

website: www.stichtinghumanitas.nl

Meer informatie over de Roze Loper zie: www.rozezorg.nl

 Jouw Reactie
Je naam :
Je e-mailadres :
 
Title Van Je reactie :
Je reactie :
   
Vul hiernaast de twee woorden in :
Over Ons

Onbekend maakt onbemind. Tolerance United wil de wederzijdse communicatie tussen homos en hetero's verbeteren.

Onze Projecten

Een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Contact
Pers

Tolerance United krijgt gelukkig veel media aandacht voor haar projecten. Wij werken graag mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-45781437.

Persbericht Geloof in Liefde >>
Recente berichten in de Media >>