Laatste Meningen

10-24-2008 | Anoniem| 0 reacties

Door heel Amsterdam hangen kleurrijke billboards met de leus: 'We Are Amsterdam Pride', de aankondiging voor de - voorheen - Gay Pride 2007.


Waar Nederland, en zeker Amsterdam, altijd openstond voor alle 'kleuren' mensen, lijkt ons kikkerlandje steeds grauwer en grauwer te worden. Behalve dan op de dagen dat 'voetbalfans' de straten van Mokum doorkruizen op zoek naar vertier. Rood, wit, groen, geel, blauw: alle kleuren van de regenboog vullen de straten en pleinen van de stad. Op een dusdanige wijze dat op de feestelijke dagen dat Amsterdam altijd toonde Proud te zijn op de kleur roze, deze kleur vloekt met tinten als rood. Althans, dat meent de gemeente Amsterdam.
Decennia van knokken en vechten voor een plek in de maatschappij voor de kleur roze en voor een festival dat uiting geeft aan deze overwinning in een kleurrijk en feestelijk spektakel moet - helaas - deels plaatsmaken voor Engelse voetbalsupporters.
Wordt het niet de hoogste tijd te laten zien dat Amsterdam nog steeds openstaat voor alle kleuren, zeker voor roze? Zijn er de laatste tijd niet al genoeg onnodige incidenten geweest tegen deze kleur? En kunnen we in plaats van We Are Amsterdam Pride weer Proud of Amsterdam zijn? En de wereld laten zien dat we openstaan voor een ieder, welke 'kleur' dan ook?
 Jouw Reactie
Je naam :
Je e-mailadres :
 
Title Van Je reactie :
Je reactie :
   
Vul hiernaast de twee woorden in :
Over Ons

Onbekend maakt onbemind. Tolerance United wil de wederzijdse communicatie tussen homos en hetero's verbeteren.

Onze Projecten

Een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Contact
Pers

Tolerance United krijgt gelukkig veel media aandacht voor haar projecten. Wij werken graag mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-45781437.

Persbericht Geloof in Liefde >>
Recente berichten in de Media >>