Laatste Meningen

11-12-2008 | Janka| 0 reacties

Hoe sta ik tegenover homoseksualiteit en de acceptatie/tolerantie hiervan?


Gezien mijn kerkelijke achtergrond is dit een moeilijk punt. De bijbel is hier vrij duidelijk in, God heeft man en vrouw geschapen en deze zullen tot één vlees worden en samenleven. Dat hier ook de relatie man/man of vrouw/vrouw mee wordt bedoeld kan ik verder nergens vinden.

Tot zover dus mijn mening over dit onderwerp dacht ik…….want wat nu als je broer (van wie je zielsveel houdt) opbiecht (na een jarenlange strijd) dat hij niet van vrouwen houdt maar wel van mannen. Natuurlijk wil je dat je broer gelukkig wordt, juist ook in een relatie, maar moeilijk is dat wel en dat vergt ook best wel veel inlevingsvermogen. Deze wereld staat zo ver van onze belevingswereld af (het moge duidelijk zijn dat dat viseversa is) dat je ook maar tot een bepaalt gedeelte kunt meegaan. Wat mij vooral op viel is dat je vaak huiverig bent voor dit wereldje omdat het onbekend is. Wat het ook moeilijk maakt is dat er na een “coming out” vaak een wat “wildere” periode komt. Iedereen weet het nu, dus remmen los… Nu ik wat vrienden heb ontmoet die ook homo zijn en ook diverse uitgaansgelegenheden heb bezocht, kan ik sommige dingen wel beter begrijpen, hoewel ik het wel raar blijf vinden dat er Gay Olympics moeten zijn naast de Olympische spelen. Waarom kan dat niet gewoon door elkaar, wil je je dan niet zelf onderscheiden van de hetero wereld?

Nu mijn broer al weer 10 jaar heel gelukkig is met een schat van een man, vind ik het zelf wel veel beter te accepteren. Ik ben erg blij voor hem dat hij een “soulmate” heeft gevonden met wie hij zo gelukkig kan zijn. Maar het blijven twee heel verschillende werelden, de homowereld en de christelijke wereld. Daar kan ik gewoon niets anders van maken.

Wat betreft de acceptatie en de tolerantie die er in Nederland heerst kunnen we ons beslist zorgen maken. Als je leest over potenrammers in Amsterdam dan beangstigd dit me zeer. Juist vanuit het christelijke oogpunt ben ik erg voor vrijheid van meningsuiting, want als wij als christenen gehoord willen worden, is het niet meer dan redelijk dat ook de homo’s een platform krijgen.

Hoewel ik me wel haast om te melden dat ik het organiseren van de Gaypride en een voetbaltoernooi geen goede combinatie vind. Helaas bevinden er zich onder de voetballers veel intolerante mensen. Hoe het dan komt dat er wel beperkingen worden gesteld aan de Gaypride, terwijl het voetbaltoernooi geen beperkingen kent kan ik niet verklaren en lijkt me dan ook niet helemaal reëel.

Als ik zelf nog iets mag zeggen over de Gaypride (je mag hier tenslotte je mening ventileren…). Wat ik als hetero altijd zo jammer vind, is dat de homo’s en lesbo’s zich zo extreem gedragen tijdens zo’n pride.
Ik kan me voorstellen dat er iets van een ontlading plaatsvindt als je je onder gelijke zielen bevindt (zo’n gevoel hebben wij als christenen bijvoorbeeld tijdens een EO-gezinsdag) maar juist door de buitenwacht word hier altijd zo negatief op gereageerd en ikzelf ben er ook geen fan van.

Een homo/lesbo is toch niet anders dan een hetero, maar een hetero uit zich toch ook niet zo in extreem hetero gedrag?
 Jouw Reactie
Je naam :
Je e-mailadres :
 
Title Van Je reactie :
Je reactie :
   
Vul hiernaast de twee woorden in :
Over Ons

Onbekend maakt onbemind. Tolerance United wil de wederzijdse communicatie tussen homos en hetero's verbeteren.

Onze Projecten

Een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Contact
Pers

Tolerance United krijgt gelukkig veel media aandacht voor haar projecten. Wij werken graag mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-45781437.

Persbericht Geloof in Liefde >>
Recente berichten in de Media >>