Laatste Projecten

08-03-2011 | Redactie| 0 reacties

Geloof, hoop en liefde is het thema van de Gay Pride 2008. 
Stichting Tolerance United springt hierop in met een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

 

 

 

 

Confronterende postercampagne over homoseksualiteit en religie.

Geloof in liefdeVoor het tweede jaar komt de Nederlandse stichting Tolerance United rond de Amsterdamse Gay pride met een prikkelende postercampagne. Was vorig jaar het thema “Homoseksualiteit en Sport”, dit jaar kiest het samenwerkingsverband voor het thema “Geloof, Hoop en Liefde”. Ook dit keer verwacht Tolerance United dat de campagne spraakmakend zal zijn en veel aandacht zal krijgen van publiek en media. Op de drie verschillende posters zijn een christelijk, joods en islamitisch gezin te zien waarvan steeds een homo- of lesbopaar centraal staat.

Geloof, hoop en liefde is het thema van de Gay Pride 2008. Stichting Tolerance United springt hierop in met een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken. De focus van het initiatief ligt op wat ons bindt en niet op wat ons scheidt.

De ‘Geloof in Liefde’ campagne met de christelijke, joodse en islamitische gezinnen verbeeldt de gedachte dat onvoorwaardelijke liefde alle dogmatiek, vooroordelen en angsten kan overwinnen. De campagne wordt gelanceerd tijdens de Amsterdam Gay Pride die van 28 juli tot en met 3 augustus 2008 wordt gehouden, gedurende deze week zullen de posters op 700 prominente plekken in de binnenstad van Amsterdam worden getoond.

Op verschillende momenten tijdens de Gay Pride week zullen de reacties van het publiek op de posters worden vastgelegd op video. De reacties zullen op een later moment worden gebruikt als aanzet tot verdere dialooggesprekken over het thema ‘Geloof in Liefde’.

         

De campagne “Geloof in Liefde’ wordt ondersteund vanuit het project De Dialoog, een gezamenlijk project van COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Yoesuf gericht op het bespreekbaar maken van homoseksualiteit vanuit religie, cultuur en levensbeschouwing.

 

Interview met Maylana en Anne tijdens Gay Pride 2010, over hun deelname aan Hoera t is weer Pride en het Geloof in Liefde posterproject in 2008.

 

 Jouw Reactie
Je naam :
Je e-mailadres :
 
Title Van Je reactie :
Je reactie :
   
Vul hiernaast de twee woorden in :
Over Ons

Onbekend maakt onbemind. Tolerance United wil de wederzijdse communicatie tussen homos en hetero's verbeteren.

Onze Projecten

Een postercampagne die ten doel heeft om homoseksualiteit binnen levensbeschouwelijke kring op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Contact
Pers

Tolerance United krijgt gelukkig veel media aandacht voor haar projecten. Wij werken graag mee en staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 06-45781437.

Persbericht Geloof in Liefde >>
Recente berichten in de Media >>